Att vi redan är inne i november månad och håller på att förbereda för Julbussen är svårt att förstå. Men tiden går fort … (2009-11-17)


Ett varmt tack för alla förböner och gåvor till Cafébussarbetet och Bussmissionen! Det värmer att möta er och gång på gång få höra att ni ber för oss, för utan förbön går det inte. Vi har besökt flera städer under hösten med våra två Cafébussar. Där har det bland annat varit satsningar på "Kulturnatt“ och församlingarna i Lund, Karlshamn och Staffanstorp har verkligen varit på "hugget“ att finns med.


Det är också roligt att komma åter till platser där vi har varit i flera år nu, men också att få besöka nya platser. Från Skåne – Blekinge, till Dalarna är platser vi har fått förfrågan till. I Alingsås har en församling beställt buss 2 varje fredag nu under november månad. Flera ungdomar har spontant sagt till oss när vi träffar dem, vi behöver er! Vi har väntat på er! Ibland kan det bli “tufft“ när någon är berusad, men det gäller att vara trygg och ta dem på rätt sätt. Vår hemsida har fått ett nytt ansikte och även en blogg där du kan följa med oss och se vad som händer på platserna.


När det gäller nya Hållplatser så har flera församlingar hört av sig för 2010, för att vara säkra på, att vi kommer till dem. En ny Hållplats blir Mora under Wasaloppet i början av mars. I vårt tidigare brev, Hållplatsen-2, skrev vi om fyra däck som vi behövde till buss 1. Det har ordnat sig och nu har vi fyra nya däck. Tack för alla gåvor till detta! Det känns skönt att inför vintern ha bra däck. Även i år kommer vi att göra om Cafébussen 1, så att den blir “ Julbussen“. Vi tar ut några säten och bord och monterar in ställningar för CD-skivor och böcker.


På varje plats vi kommer att besöka serveras det adventskaffe med dopp. Utanför bussen hörs

det skön julmusik i högtalarna och marschallerna är tända. Inne i bussen kan man köpa spännande böcker för små och stora, CD-, Dvd-skivor, Jultidningar, kalendrar, almanackor och Julkort. Med i Julbussen reser ett team ungdomar från missionsbåten Shalom i Oskarshamn.Hälsning från Bussmissionen 2009-08-28


Det har varit en mycket intressant sommar för oss i Bussmissionen och med våra två Cafébussar.

Det bästa vi har upplevt är att vi av nåd fått var med och få berätta för människor om Jesus och några har beslutat sig för att tro och bli frälsta. Flera har också blivit inbjudna till uppföljningsarbetet som Alpha kurs, grundkurs i kristen tro.


Gång på gång har vi upplevt att det finns en mycket stor längtan efter Gud och Jesus idag, men många människor kan inte förstå att sin andliga längtan hör hemma med “kyrkan“. En ung

man sa till mig halv två på natten att han upplevde sig så tom invärtes och det skriker inom

honom efter Gud! Flera har en ångest och oro för framtiden. Då är det viktigt att vi finns med på olika platser och får berätta om den frid som bara Jesus kan ge oss människor. Vi tror att detta arbete också river ner fördomar om den kristna tron och nya kontakter byggs på de olika orterna vi har besökt.


På flera av festivalerna vi har besökt har vi på kvällar och nätter mött socialarbetare, ordnings-

vakter och polis som uppskattar att vi som kristna finns med och kan hjälpa till. Även om vi börjar närma oss hösten nu så betyder inte det att arbetet avtar utan många helger i höst är uppbokade fram till jul. Likaså har flera församlingar hört av sig för våren och sommaren nästa år.


Vår Hemsida håller vi på att arbeta med, men vi har nu en Blogg och där kan ni finna mer information och bilder. (http://blogg.bussmission.se)


Hälsningar från oss i Bussmissionen genom

Agneta och Ove JonssonEn hälsning från Nyårslägret i Oskarshamn 

En veckas läger, festival med ca 320 ungdomar i Oskarsgymnasiet var en ny erfarenhet för mig. Det var Frikyrkorna i Oskarshamn, Shalom mission och Team Evangelisation som hade inbjudit. Vi fick glädjen att vara med ett av teamen på 21 ungdomar som var ute på kvällar och nätter för att dela med oss av Jesus. Vi fick också glädjen att ha två seminarier vid två olika tillfällen och berätta om Cafébussarbetet och Street Church. På första samlingen kom det 20 och andra samlingen 90 ungdomar.


Trots att det var flera minusgrader och blåste nordlig vind var det många som var ute på nätterna. Flera tog tillfället i akt och kom in och värmde sig i Cafébussen. Sedan flera år fungerar ett mycket bra utåtriktat arbete i Oskarshamn med Shalom fält. Det är just nu 6 ungdomar som jobbar på skolorna och på stan fredags- och lördagskvällarna samt nätterna.


En av politikerna som först hade han varit motståndare till Shaloms arbete kom och frågade besättningen på båten Shalom och deras teamträningsskola Blå Kust om de inte kunde hjälpa till. “Vi måste göra något för tonåringarna så de inte hamnar i drogerna“, sa politikern. Nu har han “vänt om“ och idag lovordar han detta arbete och nu får Shalom fält 500.000 kr varje år av kommunen. Det märktes tydligt när vi mötte ungdomar och något äldre att de redan hade en kontakt med Shalom fält, likaså att de fortsätter med kontakterna vi nu har fått under denna vecka.


Flera kom in i bussen och bara började gråta. Jag tänker på mannen som kom in på natten och sa så här under det att tårarna rann ner för hans kinder: "Det var så här jag tänkte en dag, att ha en Cafébuss och åka runt med till olika platser". Nu hade tyvärr andra saker kommit in i hans liv. Nu fick han samtala och fick hjälp att komma vidare.


Sista natten vid halv 2 kom en man och berättar att han är “avfälling“. Han hade upplevt en kallelse att gå till Cafébussen. Nu längtade han tillbaka och under det att tårarna rinner ner för hans kinder får jag hämta servetter så han får torka dem. Innan han går vid halv 3 får jag be en välsignelsebön över hans liv. Flera andra “djupa“ samtal blev det med andra besökare och flera Biblar delades ut till besökarna.


Tack för era förböner och kom speciellt ihåg dessa två män så att Herren får bli allt större i deras liv.

Varma vinterhälsningar

Ove JonssonEn hälsning från helgen 26-27 september 2008 på Öland, i Borgholm och Färjestaden.


Det var ju Skördefesten över hela ön. Vi kom på fredag eftermiddag med Cafébussen till Klintagården vid Köpingsvik. Därefter möte vi Adam Lennartsson, samt några vänner från Missionskyrkan och Pingstkyrkan vid 19.00 för bön och lovsång i Pingstkyrkan Borgholm. De var mycket glada att träffa oss igen. Adam (21 år) arbetar som ungdomsledare och har gjort ett mycket bra arbete i Borgholm!!!


Efter den samlingen ställde vi upp bussen på hamnplanen och eter några minuter kom de första ungdomarna in i bussen. De kände igen oss och det var verkligen roligt att få mötas. Men tyvärr möte vi ungdomar 15 år gamla som hade fått i sig en hel del alkohol. Trasiga hemförhållanden. Många och långa samtal blev det fram till 01.30. En sådan här kväll och natt var det många krafter i rörelse, det kändes att det finns mycket av det ockulta.


På lördagen var vi tillbaka på hamnplanen vid 18.00 tiden, efter att vi hade “laddat“ våra batterier med sömn, motion, mat, bön och Guds Ord. Denna kväll och natt möte vi igen ungdomarna, men även många medelsålders.


Tänker på de två kvinnorna (ca 40 år) vid 22.00 tiden som var på väg till en krog. Snart var samtalet inne på de djupa frågorna och jag fick berätta om den frid och glädje Jesus kan ge oss. Den ena kvinnan frågade då, hur skall jag få den friden? Fick berätta mer och det slutade med att hon fick en “Kvinno Bibel“. Hon tar emot den under det att tårarna rinner ner för hennes kinder.


Ca 30 minuter senare kommer en man ca 50 år in i bussen och vi samtalar. Hans föräldrar tillhörde Pingstkyrkan, men var nu hemma hos Herren. Efter en stund av samtalet börjar han att gråta och får torka sina tårar. Efter ca en timme var det en av ungdomarna Tobias, som blev frälst i bussen! Han ville stå upp och följa Jesus, och det är stort då “gänget“ vill gå en annan väg. Kom ihåg honom i förbön! Vid 21.00 hade kommunen ett stort fyrverkeri vid hamnen och ca 2.000 människor kom för att titta och där var vi med bussen mitt bland dem. Den stora skylten framme på bussen var uppe med texten, Jesus, vägen, sanningen och livet.


På söndag var vi med på en gudstjänst i Missionskyrkan och fick ge en kort rapport om helgen. Sedan körde vi ner till den nybildade församlingen Brofästet i Färjestaden. Det skulle bli en parad och avslutning av Skördefesten.


Församlingen hade önskat att vi skulle vara med och köra bussen i paraden. Först gick/körde de olika ekipagen. Sedan kom några från församlingen med en banderoll “Brofästet – kristen gemenskap“. Sedan en banderoll till med texten “Gud älskar Öland“. Sedan kom Cafébussen och på vänster långsida var banderollen med att Jesus är vägen, sanningen och livet. Vi har ju en scen på taket och uppe på den satt två personer och spelade afrikanska trummor och sjung, “Så länge jag lever“. Jag kan lova er att det var roligt att köra bussen och efter Storgatan. Tror att ingen kunde undgå att det finns en kristengemenskap/församling i Färjestaden.


Vänliga hälsningar

Agneta o Ove


En liten hälsning från festivalen i Gislaved med Cafébussen, 30 – 31 maj 2008 


Vännerna var på “hugget“ och vi fick en bra plats vid Gisleparken vid tivolit för Cafébussen. Många kom och fikade och samtalade. I år hade polisen och festivalledningen gått ut att de önskade att festivalen skulle vara drogfritt. Och det var mindre fylla. Men ca 40 meter från cafébussen på fredagsnatten blev det bråk mellan två unga män och en av dem dra sin kniv och sticker den i ryggen på sin “fiende“. Ambulans och polis vas snabbt på plats. Spontant blev det bön i bussen för situationen.


Lördagen på förmiddagen och dagen var vi mitt utanför Kommunhuset där det var markand och karuseller. Många kom och fikade och samtalade. Sedan på kvällen körde vi ner bussen till Gisleparken och fik en ännu bättre plats.


Flera ungdomar kom och samtalade, en ung man satt och läste högt ur Biker Bibeln, från Apg. 16. Sedan var samtalet igång, är Gud arg på mig om jag slutar skolan nu? Min kompis lillebror 6 år fick cancer och dog, varför hjälpte inte Gud honom? Hemma hos mig är det onda andar i huset och vi har haft ett medier där för att driva bort detta, men det hjälper inte. Vad skall vi göra? Då sa jag, säg namnet Jesus, för där finns det kraft.


Så fortsatte frågorna, men några av dem tog med sig Biblar i natten när vi skildes.


Ett par i 55 års ålder bjöd jag på kaffe och bulle. Sätt dig så vi får höra vad är det ni gör här! När jag sedan berättar om arbetet blir de så tagna och glada. Kvinnan tar upp 500.- och vill hjälpa till. Sedan satt vi inne i bussen och samtalar och jag frågar om jag får be för dem att det skall gå bra för dem och få kraft i prövningen. Ja, det får du göra, och de böjer sina huvuden och vi har en kort bönestund. Tack, för detta säger manen och var tagen. När de går ut får kvinna en Biker Bibel och blir mycket glad över Bibeln.

 

Hälsningar Ove Jonsson 


Hälsning från Skillingaryd 3 november 2007


Vi önskar bara att få ger en hälsning och rapport om Cafébussarbetet. När vi nu ser tillbaka har sommaren och hösten varit intensiv och en mycket givande tid. Av nåd har vi fått sprida evangelium och flera som aldrig har hört om Jesus tidigare har nu lyssnat på det vi har delat med oss. Några har tagit emot Jesus som sin personliga frälsare. Flera olika platser har vi besökt.


Sista helgen i september var en extra högtid för oss och för föreningen Buss-missionen då vi fick inviga Cafébuss nr. 2. Högtiden var på markanden i Sävedalen utanför Göteborg . Den bussen har vi hjälpts åt att göra ordning så den fungerar som ett rullande Café också. Nu kommer den bussen att användas i Göteborgsområdet.


Helgen därefter var det den årliga samlingen för människor som arbetar med Cafévagnar och Cafébussar i Sverige. Ca 40 tal kom med på årets samling som var i Norrköping. Det blev många friska vittnesbörd om vad Jesus gör idag när vi finns med ute på kvällar och nätter.


I slutet av oktober fick jag (Ove) inbjudan att komma ner till Österrike några dagar och berätta om vårt sätt att arbeta med Cafébussar i Sverige. Det var verkligen roligt att få möta vännerna och se deras iver att vilja gå till nya områden. Den församling jag besökte ligger ca 65 km öster om Wien. Ca. 35 vänner i församlingen som bildades för 3 år sedan. Av dem var 27 nyfrälsta och döpta under de 3 åren. Nu blir det ingen Buss för dem, utan en husvagn att börja med. De kommer nu att börja i en stad, Krems som ligger ca 30 km från dem. Där finns det ingen församling, så de får börja från början och vill nå människor på gatan med evangelium.


Men vad som tog tag i mitt hjärta var deras ”nöd“ för staden Krems . Samt att flera har bara varit frälsta i ett år och ville nu gå vidare och bryta ny mark… Där har det något att lära oss i Sverige och i våra församlingar. Kom gärna ihåg att be för staden Krems och de som skall komma till tro där.


Nu börjar det komma in förfrågningar för våren och sommaren 2008, och det känns spännande. Men satsningarna är inte slut för i år. Nu blir Cafébussen en ”Julbuss“ i slutet av november och i december. Vi ”bygger“ om den något och sätter i ställningar för böcker, CD-skivor, Jultidningar m.m. från Nya Musik i Jönköping. Tanken är att vi blir som en rullande ”Missionsbokhandel“ och Café.


Utanför bussen kommer vi att tända marschaller, ur högtalarna spelas julmusik och när besökarna kommer in i bussen bjuder vi på Adventskaffe med fika.


Det blir flera hållplatser Julbussen kommer att stanna till på, allt är inte klart idag, men titta gärna in på vår hemsida så finns allt där: www.bussmission.se


Tack för Era förböner för arbetet och oss.

Varma hälsningar Agneta och Ove JonssonBesöket i Ljungby (2007-08-22)

Vill bara dela med mig några rader från besöket i Ljungby, där det var en festival. Flera av besökarna kände ingen bussen. Vi fick en plats mitt mellan två öltält/musiktält. Så ingen som kom den vägen kunde undgå Cafébussen.


Framme på fronten var den stora banderollen, Jesus Vägen Sanningen och Livet.

Flera Biblar delades ut och många goda samtal, men också djup nöd. På lördagen spelade flera lokala rockband, bland annat hårdrock med mörkrets makter. Två män i ca 20 - 25 år kom in och samtalade med mig i bussen. De var så arga på att vi delade ut Metalbiblen. Då berättade de, att de hade lämnat ljuset och var nu i mörkret. Där ville de leva. Sedan kom de in på ordet ”Förlåt“, vilket de avskydde. Man skall aldrig ge eller ta emot förlåtelse. Deras liv var musiken, alkohol och sex.


Jag ville utmana dem att de skulle leva livet och bli Evangelister och få var med om under och tecken, men då blev de arga.


Efter samtalet var jag så trött, men tacksam att fått berätta om min frälsning för dem. Även om Jesus inte var något för dem. När vi skildes tog de mig i handen och tackade för samtalet. Kom ihåg och be för de två männen.


Kvällen innan hade 4 unga män i 20 år åldern kommit in. De blev så glad att se mig igen, då vi mötes förra året. Så Emil kom fram och kramade om mig. Vi fick ett bra samtal. När de hade gått kom efter 10 min Erik igen och fråga de om jag kunde be för honom? Han hade så ont i huvudet. Ja, vill du att jag ber här i bussen? Ja blev Eriks svar.


Jag berättade för honom att Guds ord säger att man får be om allt och nu kommer jag lägga min hand på dig och be Jesu namn. Det blev en kort bön, och då tittar han upp och säger, nu är det borta!

Då får vi tacka Gud för det sa jag till honom. Hur gör man då frågar Erik?

Berättar för honom hur man gör och han går sedan ut glad till sina kompisar.


En kvinna i ca 40 - 45 åldern kom in och frågade: Vad händer sedan? Jag förstod inte vad hon menade. Men det blev att hon fick samtala med en kvinna i församlingen och hon ville veta mer om den kristna tron och hon skulle nu börja en grundkurs i den kristna tron. Alpha.


På fredagskvällen/natten var det diskodans på planen framför bussen, så många tog kort på skylten, Jesus vägen… På lördag kommer den nya bussen från Finland. Kaj hämtar den och kör den ner till oss i Skillingaryd.


Varma hälsningar

Ove


Skillingaryd 30 juli 2007

Glad sommar!


Önskar bara få dela med oss några rader vad som har hänt när vi har besökt olika platser med Cafébussen. På Hultsfreds festivalen var vi med den kristna nätverket Street Church . På dagtid hade vi öppet Cafébussen och då det var mycket varmt bjöd vi på vatten, kaffe och bullar. Många hundra Biblar delades ut som Metal och Street Bibeln, som går hem bland de unga. Många djupa samtal blev det i och utanför bussen.


På kvällarna var vi utanför huvudentrén och fick samtala med många. För att få kontakt med besökarna var idéerna många, några tvättade fötterna på besökarna, några hade en tomtedocka på 1 meter hög och höll upp den i luften och flera kom fram och undrade om det var Jul? Ja, varsgoda så får ni en Julklapp, Bibel!

Några andra delade ut vatten och kaffe, allt för att få kontakt och berätta om Jesus. . Vi hade också en stol med en skylt över, med orden “Är du sjuk, vi kan be för dig“ . Flera kom fram och önskade få förbön. Vi fick se flera under, och samtidigt som vi bad för personerna förklarade de att de upplevde något invärtes, en ro , något de aldrig hade känt förut.


När vi bad för en ung man, försökte hans kompis att spela pajas och störa förbönen. Men scenen förändrades och snart satt “pajasen“ själv i stolen för att få förbön för smärta i nacken.

Plötsligt upptäcker han att smärtan är borta och utbrast: “ Det är borta, hur bär ni er åt egentligen?“ En annan ung man hade haft snuva och ont i halsen i tre veckor. Efter förbön förklarar han att snuvan är borta och att han upplevde en sådan “ro på insidan.“ Däremot gjorde halsen fortfarande ont. - Han lovade att komma tillbaka när det hade blivit bättre och efter en halvtimma kom han tillbaka och sa: “Halsontet är borta, Jesus har gjort mig frisk!“


En av tjejerna som besökte festivalen hade vuxit upp med sexuellt övergrepp av sin pappa. Nu var det uppe i en svår rättegångprocess. När hon får förbön börjar hon att skratta och håller på en god stund. Efteråt berättar hon att hon ej kunnat skratta på flera år på grund av vad hennes pappa hade gjort mot henne.


En annan ung man hade förlorat sin legitimation och tackade – om än skeptiskt – ja till erbjudandet om förbön. En från vårt team Street Church fick då en ingivelse från Gud. Han sa åt killen att gå in på festivalområdet och till baren och de första kvinnan han möter därinne kommer att ha hans legitimation. Och det stämde precis. Det slutade att den unge mannen ville bli frälst.

Även Öland har vi besökt och Borgholm. Det var tredje sommaren vi var där med teamet “Våga Tro“. Även i år blev det många och långa samtal med ungdoms gänget i Borgholm och semester folk. Här är några hälsningar vi fått till Våga Tros hemsida:


•  Hej Jesusbussen! Jag var och fikade hos er igår, tack! Läste nu på hemsida,vad menar du Agneta med att ingen har ett fingeravtryck som jag och att Gud har en plan för mitt liv. Är det så? Jag har försökt ta mitt liv flera gånger, men inte lyckats. Vad vill Gud? Tacksam för svar.


•  Hallå Jesusbussen!Vi bad igår innan vi skulle sova,som du sa.Och Gud har svarat på bönen, vad ska vi göra nu. Vi vet inget om sånt här.


•  Tja Adam och Ni andra i Jesusbussen. tack för svaret och tack för att Ni ber för oss, det märks. ingen har brytt sig som Ni innan. vi har åkt hem nu tyvärr, men vet Ni om det finns någon Jesusbuss här i trakten?


•  Jag fick en kram ikväll av en i teamet. tack! Min bror hatar mig, min familj hatar mig, alla hatar mig. Men ikväll fick jag min första kram, jag kände mig älskad. Tack!


•  Tack för bibeln. Har kommit hem till Göteborg nu. Ska man läsa allt i bibeln, eller nåt speciellt typ? Kram E.


När vi nu förra veckan var i Sjöbo, Skåne på markanden var det ett toppen väder och varmt. Man beräknar att ca 130.000 besöker marknaden. Då det är en nystartad församling i Sjöbo behöver de hjälp. Flera vänner från Småland åkte med i bussen och hjälpte till. På fredagen kom en man i ca 45 års åldern och samtalade. Han önskade att vi bad för olika saker i hans liv och det slutade att han ville bli frälst. Då börjar han att gråta och det har han inte gjort på de senaste 20 åren.


Det finns mer att berätta, men nu skall vi sluta för annars blir det brevet för långt.

Att det finns ett behov idag av Jesus och evangelium förstår vi mer och mer, och vi är så glada att få använda Cafébussen. Tack för dina förböner för de personer vi mött och kommer att möta, samt för bussen och oss. Vi hörs!


Kolla in på vår hemsida: www.bussmission.se

 

Varma hälsningar

Agneta & Ove Jonsson


EM i Göteborg 6-13 augusti 2006

 

Vill bara dela med mig några rader från EM-veckan i Göteborg och Team Våga Tro på Frihamnen. Det är med tacksamhet och ödmjukhet som jag summerar denna vecka.


Vilken nåd att i samband med Cafébussen ha ett förbönsteam igång under veckan. Detta utöver era och alla församlingar i Göteborg och andra som rumt i Sverige som bad för oss. Undra på att vi upplevde Guds härlighet påtagligt nära och att människor som kom till bussen också kände en god atmosfär och Guds helighet.


Nu fortsätter vi att tacka Gud för alla de som fick möta Jesus till frälsning, förnyelse, till hälsa och läkedom eller på annat sätt blev berörda av DHA.


Om jag noterat rätt så har vi fått bedja frälsningsbön med 9 personer under veckan, varav 5 under sista kvällen. Halleluja!!!


När en ung man ville bli frälst satt en från teamet, Per och samtalade med honom. Då börjar han gråta så kraftigt och tårarna bara rinner ner för hans kinder. När jag senare går förbi där de satt i bussen, säger Per, att här har vi en nyfrälst broder! Jag tar hans hand och gratulera honom till frälsningen. Då gråter han av glädje och håller min hand hårt. Det var så starkt och Guds Ande var så stark närvarande i bussen!

Kvällen innan har en ung flicka blivit frälst nere i “böne- rummet“ på bussen. När de beder för henne säger hon, nu ser jag Jesus här!


Under de 8 dagarna det var öppet på Frihamnen var det ca 150.000 besökare där och vi beräknar ca 300 – 400 besökare i och utanför bussen varje dag.


Vi fick en mycket god kontakt med polisen, vakterna, ledningen för platsen samt övriga från försäljningsstånden. Polisen sa: att så här lugnt har det inte varit tidigare något år.


Mannen som var i ledningen för satsningen på Frihamnen kom på lördagsnatten och frågade mig om vi var nöjda. Då säger han, att vi i Cafebussen har haft flest besökare, samt att han skull berätta för de andra längre upp i ledningen för EM-festen om vår medverkan. (han var inne flera gånger och samtalade).

Flera tidningar har skrivit om Cafébussen nu, Hemmets Vän, Dagen, Trons värld, Världen idag, Sändaren, Kyrkans tidning, samt på Öland var DN och Barometern inne i bussen och skrev.

Ca. 400 Biblar har delats ut till dom som vill ha.


Det har varit olika musikgrupper varje kväll. Under tisdagen var det hårdrock och med sataniska inslag. (10.000 besökare den kvällen) På stora scenen hade man en stor dubbelport och över porten står det Helvetet. På andra sidan var ett kors rest.


När gruppen spelar, mycket tung, hård och högt rock hängs en person upp på korset (som skall vara Jesus) och sedan kommer djäveln ut från helvetet och tar ner Jesus från korset och tar med sig honom till helvetet. Man ville få fram att djäveln har segrat, Men vi vet att Jesus är segraren från Golgata!

Men det märktes en mycket tuff kamp på området, samtidigt var det mycket öppet att tala om Jesus i bussen. Flera kom in och var märkligt berörda av att det var så gott i bussen. Lugnt och en frid av att Jesus var där.


Det är inte bara ungdomar som har besökt oss, utan flera vuxna och djupa samtal har vi fått.

Vi har sovit och haft samlingarna i Rambergskyrkan i Göteborg. När vi på natten vid ett tiden kommer ditt efter en kväll, säger en av deltagarna: Jag längtar så efter att kl skall bli 17.00 och vi får åka ner igen till Cafébussen igen!


Det är några rader från vad som har hänt, men jag vet att det har hänt mycket mer. Men att det är skördetider i Sverige är klart. Man känner bara Guds nåd att vi får vara med.

Nu är man så tända från Missionskyrkan att lägga i en ny växel och satsa nästa år också.


Varma hälsningar från oss

Agneta och Ove JonssonEn rapport om vad som har hänt med Cafébussen (2001)


Kära vänner Hasslö, Guds glädje! Vi har nu varit två veckor på Öland med Cafébussen och många personer har fått höra om Jesus och över 150 Biblar har vi fått dela ut.


Tja! Tack för biblarna, har börjat läsa, och ska fortsätta....Tack för att Ni finns! Macke & Linus Tack för igår och tack för biblarna, vi ska läsa i dom...sen återkommer vi säkert med frågor...Ha det gött!

/E & F


Jesus är verkligen bäst i test, tack jesusbussen. Har testat Jesus nu, som du sa Sara och han lever. Hur ska jag göra nu?


Mange Tja tja tja


Jesusbussen! Ni är så coola, har aldrig träffat så snälla, roliga och härliga människor som er. Tänk om man kunde få var mer som Ni. Syns imorgon!


Jeppe, Henke & Fredde


Hallo Jesusbussen!Tack för biblarna, vi läser för fullt. Vad betyder Nåd för något, som det står i romarboken? Kram Sanna & sara Tack Jesusbussen för att Ni finns. Tack Börje för att min son fick träffa dig i bussen, du räddade min sons liv den natten, han hade tänkt ta sitt liv, men du bjöd på kaffe & kärlek sa han. tack! jag skulle gärna vilja träffa er och tacka er, hur länge är ni kvar?


Johans mamma

Tack för fikan, och tack för välsignelsen. Vi blev väldigt inspirerade att göra nåt liknande i Örebro.

Tack & Lycka till!


Tja tja tja Jesusbussen! Vad ska vi göra nu när Ni åker? Allt kommer bli som vanligt igen, mörkt och tråkigt.


Varför kan ni inte alltid va här?


Två personer fick be frälsningens bön och uppleva Jesus som sin personlige frälsare också.

Tack för Era förböner!


Nu blir det Göteborg på söndag den 6 aug. och blir där 8 dagar. Det är ju EM i friidrott och Cafébussen kommer att vara på Frihamnen.

Hälsa alla vännerna! Vi hörs framöver!  


Varma hälsningar

Agneta och Ove Jonsson


(Kolla hemsidan www.vaga-tro.nu)